petek, 19. april 2013

XtraMath - pomoč pri utrjevanju osnovnih računskih operacij

XtraMath je brezplačna spletna aplikacija, ki omogoča utrjevanje osnovnih računskih operacij. Najprej se je potrebno brezplačno registrirati (Slovenija je na seznamu, vpisati moramo poštno številko), nato pa dodamo razrede/skupine, učence, njihove operacije (seštevanje, odštevanje, množenje, deljenje).

Aplikacija vsakemu učencu dodeli 4-mestno PIN kodo, s katero se lahko prijavi v sistem, ki nato sledi napredku učenca. Natisnemo lahko tudi letake (v angleščini), kjer je zapisana koda, s pomočjo katere se lahko učenci vpišejo v aplikacijo na različnih računalnikih. Učenci nato rešujejo naloge, ki jim jih ponudi aplikacija.

Kaj lahko spremlja učitelj? Katere račune je računal učenec, katere je izračunal pravilno, katere napačno, zanesljivost računanja, na katera vprašanja je odgovoril hitro in pravilno, na katera počasneje in pravilno, na katera je odgovoril napačno ali je za odgovor porabil ogromno časa.

Vaja dela mojstra! 


Naši učenci 3. razredov so program že preizkusili in ugotavljam, da so pri uporabi z njim bolj osredotočeni na delo in manj moteni kot npr. na strani brezknjige.com ali moja-matematika.si, saj rezultate izvedo šele na koncu cikla, medtem ko pri drugih omenjenih straneh točke vidijo sproti in jih primerjajo z drugimi. Vsekakor priporočam, da program preizkusite. Kontaktirala sem že ustvarjalce strani in pravijo, da bomo lahko pomagali pri slovenjenju strani, vendar bo potrebno počakati še nekaj časa, saj delajo na novih funkcijah programa/storitve.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar